Lydnadskurs

 

Fortsättningsgrupper efter genomförd Valp- alternativt Grundkurs med olika nivåer/gruppindelningar. Här arbetar vi vidare med lydnaden och ökar på svårigheterna individuellt efter varje hund/förares förmåga och utbildningsnivå.Vi börjar efterhand höja kraven lite på våra hundar och försöker alltmer att arbeta med gruppen som aktiv ”störningsmiljö”. Vi introducerar nya moment såsom hopp, ställande, längre platsliggande samt apporteringsträning men jobbar givetvis även vidare med det som vi tidigare påbörjat inlärningen av. Fortfarande är avslappning en viktig bit i träningen för de hundar som behöver jobba med detta. Vi jobbar också vidare med att få våra hundar att ”uppföra sig” både på och utanför träningsplanen.

Vidare ingår i Lydnadskurserna utbildning i hur klickerträning fungerar och vi provar på att träna enligt denna metod. I vissa kurser brukar vi också ”roa oss” med att träna lite ”freestyle moment” som ju är väldigt bra för att träna upp timing, samarbete, kontakt och koncentration. Ibland blir det också lite ”rallylydnadsinslag” i våra lydnadsgrupper.

Teoripassen (olika i olika grupper) består bl a av hundens mentala egenskaper, vad är  MH-tester, forskningsresultat kring hundars inlärningsförmåga. Vidare går vi igenom vilka faktorer som är avgörande för att lyckas med sin hundträning, hur vi känner igen stressymptom hos våra hundar, samt går igenom deras språk avseende lugna signaler.